Bevar tæppets smukke ydre med pleje og rengøring

Bevar tæppets smukke ydre med pleje og rengøring

Gulvtæppet har i løbet af de sidste par år for alvor gjort sit comeback inden for boligindretning, men desværre oplever jeg alt for ofte smukke tæpper, blive kasseret som resultat af mangel på vedligeholdelse. Hos Cleanipedia  er der mange gode råd online til behandling af pletter og andet snavs, som kan hjælpe med at forlænge dit tæppes levetid. https://www.cleanipedia.com/dk/fjern-darlig-lugt-pletter/sadan-fjerner-man-rodvinspletter 

Min indretningsstil er som regel mindre sprælsk, men jeg har altid haft en forkærlighed til farverige tæpper – og gerne i finurlige former. Et smukt tæppe bidrager ikke blot med form og struktur, men er også med til at skabe liv og personligt præg i hjemmet.

Jeg sætter derfor stor pris på investering i tæpper af god kvalitet, som bevarer deres pæne ydre over lang tid. Dog har jeg måtte sande, at selv de fineste tæpper af høj kvalitet kræver regelmæssig pleje for at forblive smukke.

Det er ikke altid nemt at finde tid til pleje af tæpper i hjemmet, men jeg forsøger at støvsuge ugentlig for at sikre at tæppets fibre bliver løftet og frigjort for snavs. Det kan være en god idé at anvende en mellemhård børste til støvsugning, da dette er mere skånsomt for tæppet.

Jeg fik et af mine bedste rengøringstips under en festlig middag, hvor lidt for store armbevægelser ved bordet endte med rødvin på tæppet. Vores kære værtinde greb fluks salt fra bordet og dryssede det over det ramte område. Dagen efter børstede vi saltet af og til min store forundring, og begejstring, var tæppet fri for rødvinspletter.

Bevar tæppets smukke ydre med pleje og rengøring

Min værtinde køber alle hendes  væg til væg tæpper  hos Aulin, der altid er opdateret med det nyeste inden for kvalitetstæpper til boligen og erhverv.  http://aulin.dk/

Et andet problem jeg sommetider oplever med mine tæpper er trykmærker fra tunge møbler. Jeg har endelig fundet en nem løsning på dette problem – isterninger. Du vil blive overrasket over hvor effektivt dette trick er. Læg blot et par isterninger på stedet med trykmærker og dup tæppet forsigtigt med et tørt håndklæde.

Min store begejstring for tæpper i hjemmet bunder i en lille portion nostalgi, da mange af mine tæpper er levn fra barndomshjemmet. Hvis du, ligesom jeg, har arvet ældre tæpper, så har du måske bemærket den lidt ubehagelige duft disse udvikler over tid. Jeg kommer dette problem til livs ved at blande et par dråber duftolie med bagepulver, der fungerer som en slags tæppeparfume når det er tørt. Fremgangsmåden er enkel. Så snart blandingen af duftolie og bagepulver er tør, kan denne drysses henover tæppet. Efter 5-10 minutters hvile, skal du blot give tæppet en hurtig omgang med støvsugeren. Lavendelolie er én af mine favoritter, da den beroligende aroma fra tæppet skaber en hel særlig stemning i hjemmet.

Et tæppe i hjemmet er et af de nemmeste tricks til at give boligen et pift, men det har selvfølgelig sin pris. Anskaffelse af det rigtige tæppe til boligen kan koste tid og penge, så sørg for at passe godt på dit tæppe når det endelig er kommet i hus.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *